omgeving

Bezienswaardigheden

in de directe omgeving van Herkenhoek

In de omgeving van Bernheze ligt het mooie Brabantse Heeswijk Dinther met bossen, agrarische landerijen en de kabbelende riviertjes De Aa en De Leijgraaf. Hier is volop vermaak voor jong en oud. Dit alles kan op loopafstand, per fiets of met je auto. Een bezoek aan kasteel Heeswijk (www.kasteelheeswijk.nl) en de Kilsdonkse molen (www.kilsdonksemolen.nl) mag je niet vergeten. Je waant je in de Middeleeuwen. Vanaf de Kilsdonkse Molen kan je kanovaren naar Kasteel Heeswijk. Hierna wordt je met een busje weer terug gebracht naar het beginpunt.

De Kersouwe (www.kersouwe.nl) is een natuurtheater in een fantastische mooie omgeving met toneel, muziek en niet vergeten de after parties. Er zijn elk jaar vele optredens van bekende bands en beroemde zangers en zangeressen. 

In het landschap waar het riviertje de Leijgraaf door kronkelt bevindt  zich de bloemenpluktuin van mrs.Bouquet (www.mrsbouquet.nl waar je zelf kunt plukken en je boeket kunt samenstellen. 
Het riviertje de Leijgraaf ligt tegen de Klotbeek. Dit is een meer waar men kan vissen of wandelen en genieten van de natuur. 

Heb je door al deze activiteiten zin in een lekker biertje dan ben je hiervoor bij het abdij van Berne op het juiste adres (http://www.berneabdijbier.nl/bezoek-ons/bierrondleiding.html) Dit alles is binnen een straal van 1 km. van Herkenhoek.


Op 10 minuten rijden ligt  Hullie Speelboerderij. Dit is het ideale dagje uit voor gezinnen met kinderen tot en met 12 jaar. Het is weers-onafhankelijk en kei gezellig. Er zijn vele binnen-speeltoestellen, maar ook buiten is er van alles te doen. Vanaf Hullie's supergrote terras kan je als ouders uitkijken op de spelende kinderen in de buitenspeeltuin.(www.hullie.nl)

Wil je graag een hengeltje uitgooien dan ben je bij Slothoeve Vijver Te Vinkel op het juiste adres..

Op zoek naar een leuke invulling voor uw weekend in Brabant? Of u zoekt een complete en toch betaalbare invulling? Familiedagjebrabant.nl heeft voor u de leukste en meest populaire uitjes geselecteerd.

Op wandelafstand van Herkenhoek ligt het centrum van Heeswijk Dinther waar je de volgende eetgelegenheden aantreft:


 


 Een paar kilometer verder in het dorp Veghel bevind zich  

 in alle opzichten een toegankelijk familierestaurant

Noord-Brabant is voor velen dé bourgondische provincie van Nederland. Van oudsher heeft deze provincie een echt landelijke omgeving met veel bossen, vennen en zandverstuivingen. Maar met steden als Eindhoven, Tilburg, Breda en Den Bosch heeft Noord-Brabant nog veel meer te bieden.

Noord-BrabantNaast enkele landelijk bekende pretparken en evenementen zijn er in deze provincie tal van activiteiten op het gebied van kunst, sport, theater en muziek.

De regio Eindhoven is een levendige broedplaats van design en technologisch ontwikkeling. Een inspiratiebron die je terugziet bij veel evenementen in deze omgeving.

Uitgaansgelegenheden zijn in Noord-Brabant volop aanwezig. Voor een dagje of avondje uit zijn door de hele provincie optredens en voorstellingen in buitentheaters,  schouwburgen en theaters. Uitgaan in vooral de grotere steden is je mee laten voeren in het bruisende bourgondische nachtleven.
Maak van een dagje of avondje uit een weekendje weg.

Herkenhoek ligt centraal tussen de steden 's-Hertogenbosch (Den Bosch), Oss, Uden, Eindhoven, waar je gezellig kunt uitgaan en winkelen. 

Wil je liever op Herkenhoek blijven dan kun je jezelf ook prima vermaken op het buitenterrein, terras groepsaccommodatie, terras bij de vijver of in de chillruimte van de groepsaccommodatie .

 

Bellen? 06-83055853